Sunday 12 May 2013

Resepi Fruit Cocktail Rumpai Laut

Seperti yang anda semua sedia maklum, pure marine collagen atau kolagen rumpai laut boleh dipelbagaikan hidangannya sekiranya anda seorang yang kreatif.

Sebelum ini saya pernah berkongsikan bagaimana menyediakan kolagen rumpai laut dengan segelas jus oren. Kali ini saya akan berkongsikan satu resepi fruit coctail rumpai laut yang saya jumpa dikongsi oleh salah seorang rakan saya di Facebook.



BAHAN - BAHAN

-100 GRAM RUMPAI LAUT YANG SUDAH DIRENDAM DAN DIBILAS, TOS 3-4 KALI
-1 TIN BUAHAN CAMPUR (FRUIT COCKTAIL)
-1 TIN NATA DE COCO
-1 TIN SUSU CAIR
-1 SUDU TEPUNG CASTARD
-AIR SEJUK
-AIS

Cara-caranya : 

1. Panaskan susu cair tersebut dan masukkan 1 sudu tepung custard. Kacau sehingga sebati dan pastikan api dalam keadaan yang perlahan. Tunggu sehingga mendidih.

2. Biarkan ianya sejuk dahulu, lepas tuh boleh campurkan fruit cocktail (dan airnya sekali) dan nata de coco (dan airnya sekali) serta RUMPAI LAUT.. 

3. Untuk lebih sedap, masukkan ais.

Selamat mencuba!


Harga : RM15 Per 100 gram, penghantaran percuma ke semenanjung
Untuk belian pukal 1kg, 2kg, 3kg dan ke atas, hubungi di sini