Thursday 21 March 2013

Rahsia Rumpai Laut Ungu Yang Perlu Di Ketahui | Rahsia Pure Marine Collagen


Kebelakangan ini permintaan terhadapan rumpai laut ungu atau lebih dikenali dengan Pure Marine Collagen (PMC) meningkat dengan mendadak khasnya dikalangan kaum Melayu yang mula menyedari khasiat yang terdapat pada pengamalan makanan ini.

Namun bagi masyarakat kaum Cina, mengamalkan penggunaan rumpai laut dalam kehidupan seharian mereka bukanlah asing lagi. Biasanya masyarakat kaum cina menyediakannya dalam bentuk sup.

Di negara matahari terbit Jepun, rumpai laut gred AA dan A dijadikan sebagai makanan rugi mereka.

Khasiat Rumpai Laut Ungu


  • Khasiatnya setanding dengan alga spirulina dan cendawan ganoderma
  • Berkhasiat seperti sayur bayam, kubis, terung & anggur
  • Khasiatnya persis protein dan kolagen ikan merin, walit dan soya
  • Hanya dengan mengamalkan memakan rumpai laut ungu ini, tubuh badan si pengamal akan memiliki khasiat yang sama seperti memakan kesemua makanan di atas tadi.


Mengapa Rumpai Laut Ungu?

Kajian terperinci yang dijalankan oleh banyak pihak mendapati sayur-sayuran yang mempunyai warna terang seperti jingga dan ungu contohnya terung, anggur, bawang, turnip, keladi dan sebagainya memiliki kadungan VITAMIN DAN ZAT GALIAN lebih tinggi daripada sayur-sayuran berwarna hijau dan putih.

PMC MEMILIKI KUASA ANTI PENUAAN DAN ANTIOKSIDA TERTINGGI DARIPADA SEMUA JENIS SAYURAN BERWARNA UNGU LAIN


Khasiat dan Kelebihan Pure Marine Collagen (PMC)


  • Terkenal untuk kecantikan kulit dan ubat diet 100% semula jadi
  • Dikenali sebagai “Sarang Burung Laut” oleh masyarakat cina
  • Melancarkan kitaran darah
  • Mencantikkan kulit agar lebih putih dan tegang
  • Melambatkan penuaan dan melansingkan badan
  • Iodine yang terdapat di dalamnya mampu memperbaiki fungsi kelenjar thyroid sekaligus mencegah masalah Goitre (kelenjar Thyroid membengkak)


Cara Mengamal dan Penggunaan PMC


  • Basuh kolagen mentah, ramas-ramas seperti basuh beras sebanyak 5-6 kali
  • Rendam kologen mentah yang telah dibasuh semalaman
  • Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali dan toskan
  • Campur sekitar 100gram kologen mentah dengan 2 liter air kosong untuk direbus
  • Rebus dengan api perlahan dalam 30-45 minit. Kacau hingga hancur
  • Boleh juga dicampurkan dengan madu/gula batu/gula merah/ginseng
  • Campurkan sedikit tepung gandum dan asam keping sekiranya perlu untuk hilangkan bau hanyir laut


Cara Membuat Masker Pure Marine Collagen (Pernah disiarkan dalam rancangan Nona di TV3 20 mei 2012)


  • Selepas cologen direbus, tapiskan terlebih dahulu
  • Sisa tapisan digunakan untuk membuat masker dan air untuk diminum
  • Bersihkan muka terlebih dahulu
  • Sapukan pada muka dan leher (rasa sejuk & lembab)
  • Tunggu hingga masker kering atau dalam 30 minit
  • Basuh muka dengan air suam sehingga bersih
  • Bersihkan muka. Anda akan rasa kulit lembab, gebu, cerah & tegang walaupun dengan pemakaian masker yang pertama kali


Cara Membuat Minuman Dari Pure Marine Collagen


  • Campurkan 2 ke 3 sudu besar pati pure cologen yang dibuat tadi bersama jus oren.
  • Khasiatnya 10 kali ganda tinggi dari sirip yu (satu mangkuk kecil RM 300)
  • Khasiatnya sama dengan sarang burung layang-layang (RM 400 hingga Ribuan)
  • 24% kologen ini bersamaan 2 keping sarang burung layang-layang.
  • Boleh bertahan sehingga 3 ke 4 minggu


Harga : RM15 Per 100 gram, penghantaran percuma ke semenanjung
Untuk belian pukal 1kg, 2kg, 3kg dan ke atas, hubungi di sini